24-12-2009

Dierenbescherming?

Afgelopen week kreeg ik de link van het weblog van de Dierenbescherming doorgestuurd...en wat ik daar lees grenst werkelijk aan het ongelooflijke..!
Op dat weblog staat, en ik citeer Frank Dales directeur van de dierenbescherming:
"Als u een hond aanschaft, ga dan niet naar een fokker om een rashond met stamboom aan te schaffen. Neem liever een hond uit één van de asielen die gelieerd zijn aan de Dierenbescherming."

Daarmee geef je broodfokkers een vrijbrief om in fokschuren nóg meer bastaardjes en kruisingen en honden zonder stamboom op de wereld te zetten!
Meneer Dales scheert álle fokkers over één kam en gaat voorbij aan het feit dat er vele fokkers zijn die combinaties zorgvuldig afwegen voor zowel gezondheid als karakter. Hij gaat voorbij aan het feit dat er vele fokkers zijn die hun dieren testen. Hij gaat voorbij aan het feit dat er vele fokkers zijn die tijd, geld noch moeite sparen om hun pups álles te geven wat nodig is om ze te laten opgroeien tot gezonde, vrolijke en goed gesocialiseerde honden. Hij gaat voorbij aan het feit dat er vele fokkers zijn die de nieuwe toekomstige eigenaars van hun pups met zorg selecteren...Hij gaat voorbij aan het feit dat...Nou ja...zo kan ik nog wel even doorgaan.

Waar hij niet aan voorbij gaat en juist stimuleert, zijn de broodfokkers die hun pups in fokschuren hebben...waar dieren nauwelijks de ruimte hebben en amper daglicht zien...waar de ouderdieren geen enkele test ondergaan...waar niet gelet wordt op karakters van de ouderdieren...waar de kosten zo laag mogelijk en de winst zo hoog mogelijk moet zijn...waar de moederhond zonder toezicht haar nest ter wereld zet...en vaak ook zonder medische controle...waar pups zo jong mogelijk bij de moeder weggehaald en verkocht worden. Waar niet op gelet wordt aan wie men de pups verkoopt en heel vaak zijn dat zieke pups die niet ontworrmd zijn...niet geënt zijn, etc.
Pups waar men in veel gevallen de andere dag al mee bij de dierenarts in de wachtkamer zit.

Pups die in een opwelling aangeschaft worden bij zo'n broodfokker of via internet op sites als Marktplaatsen e.d. eindigen als volwassen hond (en soms nog eerder) in het asiel. De broodfokkers hebben jaren geleden al het internet met sites als Martplaats e.d ontdekt en adverteren daar met: leuke kruisinghondjes..in huis grootgebracht...of leuke teckeltjes (zonder stamboom) maar ouders zijn raszuiver.
En dát zijn de honden die Frank Dales adviseert te nemen..!!

Natuurlijk zijn er ook fokkers die het minder nauw nemen met de regels. Mensen die proberen regels te ontduiken hou je altijd. Het zou een illusie zijn om te denken dat dat niet zo was. En inderdaad loopt het bij sommige rassen de spuigaten uit v.w.b 'schoonheid'. En er moet zéker iets gedaan worden aan die rassen die zichzelf alleen maar kunnen voortplanten met behulp van de mens. Maar om nu meteen maar te roepen dat alle rashonden uitgebannen moeten worden en een hetze tegen fokkers te beginnen?
Met deze anti-rashondencampagne van de dierenbescherming zullen de broodfokkers maar wát blij zijn.

weblog.dierenbescherming

Ik heb per direct mijn lidmaatschap van de Dierenbescherming opgezegd.

4 opmerkingen:

  1. Volgens mij heb jij de boodschap niet begrepen. Ben je zelf een broodfokker? Het lijkt er wel op. In dat geval kan de dierenbescherming je lidmaatschap wel missen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. antwoord op anoniem hierboven: ik denk dat er geen broodfokkers zijn die lid zijn van de dierenbescherming en de zure aantijging van u richting Marijke zegt ook wel iets over uzelf!
    Mijn lidmaatschap dierenbescherming zeg ik niet op maar heb wel slechte ervaringen met sommige manieren van in aktie komen van de dierenbescherming, het gaat meestal vanachter het bureau terwijl mensen als Marijke "in het veld" werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. So...da's een heldhaftige (!!!) a n o n i e m e conclusie...Anoniem.

    Valt me van U tegen...mevrouw/meneer/onzijdig....die A N O N I E M I T E I T.

    Op zijn minst 'n beetje laf.
    In een tijd waarin 'vrijheid van meningsuiting' zelfs publiekelijk wordt erkend, zou ik op wat meer MOED rekenen van mensen die 'gebekt' trachten te zijn.

    Maar goed, net zoals al die broodfokkers laf zijn...die hebben nl. echt geen website...en starten geen blogs.....zo zijn er blijkbaar nog vele soortgenoten.

    Ook broodfokkers blijven blijven tenslotte graag ' anoniem'.
    Grin grin.



    En nee, ook ik zeg mijn lidmaatschap niet op bij de dierenbescherming.
    Ik hecht wel aan wat nuance.

    Maar als ze ' anoniem' zouden zijn...MET mening...dan veegde ik mijn achterkant aan hen af.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou dit eerste bericht is geen reclame voor de dierenbescherming nederland. Daar zullen ze veel leden mee verliezen!!! Mij in ieder geval wel. Mijn bijdrage geef ik aan de IFAW en de WSPA die zijn niet zo bekrompen

    groetjes
    Annemiek Bender

    BeantwoordenVerwijderen